Gevelreiniging

Welke manier van gevelreiniging is het beste voor uw gevel? Wij beschikken voor het reinigen van gevels over twee technieken: hogedrukreiniging en zandstralen. Wat voor gevelreiniging het beste is hangt af van uw type gevel en de aard van de vervuiling. Wij kunnen u het complete pakket aanbieden om uw gevel weer in topconditie te krijgen!

Hogedrukreiniging met HEET WATER

Met hogedrukreiniging uw gevel weer als nieuw! Wij reinigen onder hoge druk met heet water. Hogedrukreiniging is de meest simpele oplossing. Geschikt voor lichte vervuiling. Water wordt verhit tot 120ºC en onder hoge druk (max. 300 bar) tegen de gevel gespoten. Door de combinatie van druk en warmte laat lichte vervuiling los. Vervolgens spoelen we het opgeloste vuil weg.

Zandstralen

Met zandstralen krijgen wij zelfs zware vervuiling van de gevel. Wij stralen met een IBIX systeem. Voor zware vervuiling is het noodzakelijk om uw gevel te zandstralen. Hierbij blazen we onder lage druk met of zonder water met een mild straalmiddel tegen uw gevel. Afhankelijk van de steensoort en het type vervuiling kiezen we het meest geschikte straalmiddel. Door de lage druk kunnen ook kwetsbare en poreuze ondergronden probleemloos gestraald worden.

Impregneren of hydrofoberen

Impregneren of hydrofoberen houdt uw gevel mooi! Na reiniging van de gevel kunt u uw gevel laten impregneren. Hierdoor blijft uw gevel droger en schoner. Wij gebruiken een ademend impregneermiddel: het vocht van binnen kan weg, terwijl het vocht van buiten afparelt (d.w.z. niet naar binnen kan). U beschermt uw gevel hiermee langdurig tegen vuilaanslag, doorslaand vocht en schimmelvorming. Belangrijk: laat voor het impregneren altijd uw gevel reinigen, tenzij het om nieuwbouw gaat. Door de gevel te impregneren behoudt u het resultaat vele malen langer! Wij geven 8 jaar garantie op het impregneren.

Voegen

Op een gegeven moment kan het zijn dat het voegwerk zo is aangetast door de weersomstandigheden dat het voegwerk op is. Dat kunt u ook zien aan de kleur. Vooral aan de kant waar de regen voortdurend op staat trekt het water jaar na jaar in de steen en in de voeg. Ook door vorstschade gaat de kwaliteit van de gevel achteruit. Vertoont uw gevel ernstige gebreken zoals slechte voegen, alg, mosvorming, vocht doorslag en scheuren? Dan is het renoveren van het voegwerk vaak de enige oplossing.

Middels herstellen/renovatie van het voegwerk van uw gevel in combinatie met het reinigen en/of stralen van uw gevel met als laatste stap impregneren, bieden wij u het complete pakket om uw gevel weer in topconditie te krijgen.

Voor meer informatie kunt u hier vrijblijvende offerte aanvragen.