Glasbewassing

GLASBEWASSING

Glasbewassing aan zowel de binnen- als buitenzijde van gebouwen, wij draaien onze hand er niet voor om. Hoe hoog het gebouw ook is, of hoe lastig bereikbaar de ramen ook zijn: GO gebouwen onderhoud heeft altijd een oplossing op maat.

Traditionele glasbewassing met ladder is niet altijd meer mogelijk. Hoogwerker en telescopische glasbewassing bieden dan uitkomst in situaties waar veiligheid in het gedrang komt.

 

MOEILIJK BEREIKBARE PLAATSEN

Door de inzet van hoogwerkers en gevelinstallaties kunnen onze professionals op iedere plaats komen. Ook als deze moeilijk bereikbaar is: wij kunnen meestal overal bij. Wij stemmen het in te zetten materieel af op de gewenste schoonmaakwerkzaamheden. Dat ons materiaal altijd goed onderhouden is, spreekt voor zich. Alleen zo kunnen we de beste kwaliteit garanderen. Bovendien zijn we landelijk inzetbaar.

Ons personeel is VCA gecertificeerd en kan op professionele en veilige wijze uw ramen schoonmaken. Wij denken graag met ontwikkelaars en aannemers mee, in een vroeg stadium, om zo de mogelijkheden van glasbewassing in kaart te brengen. Zowel voor nieuwbouw als verbouwingen. Ook het maken van risico-inventarisaties en plannen van aanpak behoort tot de mogelijkheden. Wij hebben ruime ervaring met het werken voor Verenigingen van Eigenaren, gebouweigenaren, vastgoedinvesteerders, woningbouwcorporaties, scholen, ziekenhuizen, verzorgingshuizen en winkelcentra.

 

TELESCOOPGLASBEWASSING

Door middel van een borstel op een telescoop stok borstelt en spoelt men de ramen inclusief omlijstingen schoon. Het water dat hierbij gebruikt wordt is gedemineraliseerd water. Dit "pure"(osmose) water heeft een reinigende werking, hierdoor hoeft er dan ook geen reinigingsmiddel toegevoegd te worden.

Belangrijk bij deze werkwijze is dat men goed spoelt met het osmose water. Doordat er goed gespoeld wordt zal al het vuil op de ramen en kozijnen verwijderd worden. Hierdoor blijft er na de spoeling alleen maar schoon puur water achter. Het pure gedemineraliseerde water hoeft dan ook niet meer middels een wisser van het raam te worden verwijderd. Het droogt door de puurheid streeploos op!

De voordelen van telescoopglasbewassing:

Milieuvriendelijk (geen reinigingsmiddelen), minder snelle bevuiling en dus een langer schoon resultaat. Vlek- en streepvrije opdroging in alle weersomstandigheden, zelfs in direct zonlicht. Geschikt voor reinigen van glas, kozijnen, lichtbakken, gevelbeplating, zonwering etc.

 

TRADITIONELE GLASBEWASSING

Bij de traditionele glasbewassing wordt het raam schoongemaakt met de inwasser. Daarna wordt het raam drooggemaakt met behulp van een trekker. De glazenwasser droogt het raam met de trekker door S bewegingen te maken. Het voordeel is dat de trekker het contact met het raam niet verliest en het raam zo snel streeploos drooggemaakt kan worden. Deze methode vergt wel enige oefening. Door de grote veiligheidsrisico’s en de lichamelijke belasting wordt deze methode alleen nog maar toegepast bij niet al te hoge panden. De maximale hoogte is 6 tot 8 meter.

 

KOZIJNEN REINIGEN EN CONSERVEREN

Kunststof en aluminium kozijnen raken na verloop van tijd verweerd. De glansgraad neemt hierbij af, de kozijnen worden dof, en de kleur verandert. Go Gebouwen Onderhoud geeft uw kozijnen weer de originele uitstraling terug! De meest eenvoudige manier is om de kozijnen vooraf te wassen, en vervolgens op te poetsen. Daarna kunnen de kozijnen worden voorzien van een beschermlaagje, zodat het mooie effect langer zichtbaar blijft. Dit conserveren doen we met een soort wax- laagje.

Langdurig schone kozijnen:

Zijn uw aluminium of kunststof kozijnen sterk verweerd, of wilt u het resultaat langer behouden? Dan kunnen we een speciale coating aanbrengen. Deze coating geeft extra glans, en beschermt uw kozijnen voor een lange termijn.

Before:

After:

 

GLAS POLIJSTEN

Zijn uw ramen dof of zitten er meerdere krassen op? Ons advies: laat uw glas polijsten door een ervaren glaswasser van go gebouwen onderhoud.

Polijsten is het schuren van het glas met polijstpasta. Het maakt niet uit of uw ramen bestaan uit dubbel glas, gelaagd- of gehard glas. Voor het polijsten maakt dit niet uit.

Wat kunt u verwachten van onze glassenwasser als wij van u de opdracht ontvangen om uw glas te polijsten?

Eerst wordt het te behandelen glas grondig schoongemaakt.

De polijstkop wordt geplaatst op een polijstmachine en wordt met een kleine hoeveelheid polijstpasta op het glas geplaatst.

Met een roterende beweging zal hij met de polijstmachine de krassen wegpoetsen.

Heeft u gehard of gelaagd glas dan zal hij de polijstmachine niet langer dan 20 seconden op dezelfde plek gebruiken. Als het glas namelijk te heet wordt bestaat de kans op ruitbreuk.

 

Voor meer informatie kunt u hier een vrijblijvende offerte aanvragen.

Meer informatie over glasbewassing
Meer informatie over glasbewassing